Doodgewone levenslessen in de klas

Praat jij wel eens met de kinderen in jouw klas over rouw en verlies? Eigenlijk is dat doodgewoon! Daarbij is het heel goed en fijn om kinderen te informeren en met ze te praten over de dood. Iedereen komt dit namelijk vroeg of laat tegen in het leven.

Als je wilt kom ik met jou en jouw klas praten over dit onderwerp. Dat kan na een verlieservaring bij jou op school maar dat hoeft helemaal niet. Praten over de dood is namelijk een heel gewoon gespreksonderwerp en kan met kinderen van alle leeftijden …

Doodgewone levenslessen in de klas is een gesprekkenserie van 3 tot 5 “lessen”. Ieder gesprek met creatieve verwerking vraagt ongeveer anderhalf uur van jullie tijd in de bovenbouw en een uur in de onderbouw. Voor de groepen 1 & 2 kan de creatieve verwerking ook onderdeel zijn van het spel in hoeken.

Waar praten we dan over?

Tijdens de gesprekken praten we met jouw klas over de dood en desgewenst ook over scheiding en/of ander levend verlies. Hierbij is er ruimte voor informatie over dit onderwerp en natuurlijk is er ook plek voor het delen van gevoel en persoonlijke ervaringen. Het is de bedoeling dat de groepsleerkracht samen met mij een actieve rol heeft bij de gesprekken en bij de verwerking ervan. Jij kent jouw kinderen het beste bij jou voelen de kinderen zich waarschijnlijk al heel veilig.

Ik breng materialen mee om tijdens het gesprek ook dingen zichtbaar te maken en zorg voor verschillende werkvormen. Voorafgaand aan het gesprek heb ik natuurlijk al contact gehad met jou als leerkracht zodat jij weet wat je kunt verwachten en ik weet wat er speelt in jouw groep. Natuurlijk zorg ik ook voor informatie voor de ouders van jouw leerlingen. Ik hecht er veel waarde aan dat juist bij dit onderwerp de ouders het gesprek thuis ook kunnen voeren met hun kinderen. Bij het informeren van de ouders is er minimaal een bericht beschikbaar voor in de nieuwsbrief en behoort een ouderavond of een koffieochtend ook tot de mogelijkheden.

Wat krijg je?
  • 3 bijeenkomsten per groep van 1 tot anderhalf uur (we plannen deze samen in).
  • We maken gebruik van mijn materialen.
  • Bij iedere bijeenkomst een creatieve verwerking (de materialen hiervan zijn niet inbegrepen).
  • Na iedere bijeenkomst een ouderbrief met foto’s.
  • Inclusief reiskosten binnen een straal van 50 km rond Zevenaar.
  • Je mag deze 3 bijeenkomsten ook verdelen over 3 verschillende groepen (dus voor iedere groep 1 bijeenkomst).
of …
  • 5 bijeenkomsten per groep van 1 tot anderhalf uur (we plannen deze samen in).
  • Alles van hierboven.
  • Je mag deze 5 bijeenkomsten ook verdelen over 5 verschillende groepen (dus voor iedere groep 1 bijeenkomst).

Wil je één van deze twee opties aanvullen met een ouderbijeenkomst? Vraag dan bij je informatie-aanvraag even naar de mogelijkheden.